2016. aug 25.

Iskolára hangolódva idézetekkel ~ #backtoschool

írta: Hannee
Iskolára hangolódva idézetekkel ~ #backtoschool

Pontosan egy hét múlva kezdődik a suli, vissza kell ülni az iskolapadba, és jön a végtelenségig tartó magolás, a jó és rossz jegyek... Na, jó, senkit nem szeretnék lelombozni, pontosan ezért is készítem el ezt a bejegyzést, hogy egy kis kedvet kapjatok az iskolakezdéshez. A kedvenc sulis témájú könyveimből olvashattok itt olyan mondatokat, amelyek remélhetőleg inspirálók lesznek a számotokra, és örömmel borítjátok majd be a könyveiteket, vagy pakoltok be a tolltartótokba.

Képtalálat a következőre: „back to school”

Tehát, ha szereted a sulis témájú könyveket, esetleg így ősszel újra is szeretnéd őket olvasni, és jól jönne a nosztalgia, vagy csak motiváció kellene a sulikezdéshez, akkor olvasd tovább ezt a bejegyzést! ;)

Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi

Az örök iskolás klasszikussal kezdeném a sort, amiről szerintem már majdnem mindenki hallott, sokan kedvelik és rengetegen olvasták már többször is a sorozatot.

Képtalálat a következőre: „szent johanna gimi remény”

,, A tegnapi laza naphoz képest ma már rendesen 7 (!) óránk volt, úgyhogy hivatalosan is véget ért a nyári szünet. Mondjuk, páran ezt nem vették észre, mint pl. az a tizedikes fiú, aki fürdősortban jött suliba, vagy az a lány, aki flipflopban. Máday mindkettőt visszafordította az aulából, mondván ,,vagy elmennek egy last minute útra nyaralni, vagy felfogják, hogy ez egy iskola, és nem járnak strandruhában." Ó, azok a boldog, reggeli kiabálások az aulában..."

- Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi 5. (Remény) -

Maros Edit - Hűvösvölgyi suli

Nagyon kedvelem ezt a könyvsorozatot. Az írónő humora páratlan, a karakterek viccesek. Az utolsó rész a kedvencem, mert megható és vicces is. És jó tanács a gólyáknak: tessék nyitottnak lenni! :)

Képtalálat a következőre: „hűvösvölgyi suli 7”

,, Mosolyogva osztogatta a like-okat, és még egy kommentelgetésbe is beszállt az egyik fotójuk alatt. Ennyit élőben még sosem beszélgetett Évivel, sem Fülivel (Fülöp), mint amennyit elpoénkodtak a valóban muris fényképen. Vajon jövő héten a suliban folytatják a haverkodást, vagy megrekednek a virtuális jófejkedés szintjén?"

- Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 7. ( Az első és az utolsó) -

Rachel Hawkins - Hex Hall

A hónap kedvence nálam ez a könyv (egyelőre!), majd meghalok, hogy megtudjam, mi lesz a folytatása! Ha jól gondolom, nem az iskola a központi témája ennek a trilógiának, de az első részében elég nagy szerepet kap a Hekaté.

Képtalálat a következőre: „hex hall”

,, - Elég, ha annyit mondok, megbánod, hogy megetted a második szelet tortát!"

- Rachel Hawkins: Hex Hall -

J. K. Rowling - Harry Potter

Ohó! Bárki is azt hitte, hogy egy sulis bejegyzésből Harry Potter kimarad? Hát, tévedtetek! Mellesleg pedig, melyik az a diák, aki nem örül, ha elmarad egy gyűlölt tanórája?

Képtalálat a következőre: „harry potter 4 könyv”

,, - Szuper! - örvendezett Harry. - Pénteken bájitaltan az utolsó óránk! Pitonnak nem lesz ideje megmérgezni minket! "

- J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege -

Soman Chainani - Jók és Rosszak Iskolája

Egy nagyon furcsa, mégis nagyon jó regényre találtam Soman Chainani történetében. A suliban sokszor félrecsúsznak a dolgok, és ez a mágikus tanodákban sincsenek másképp. Kiborulsz a tankönyvek inspiráló címétől? Ha a Rosszak Iskolájában tanulnál, biztosan jót kacagnál a következő tankönyvek címein.

Képtalálat a következőre: „jók és rosszak iskolája”

,, Válogatott gazembermonológok. Olvasókönyv, 2. kiadás

Szenvedést okozó átkok, 1. év

Bevezetés az emberrablásba és gyilkolásba

Fogadd el magad olyan rondának, amilyen kívül és belül vagy

Hogyan főzzünk zsenge gyereket? (Új receptekkel!)"

- Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája 1. -

Remélem, hogy sokat nevettetek a fönti részleteket, és kedvet kaptatok az iskolakezdéshez. Tervezek egy másik #backtoschool-bejegyzést is készíteni, amely valószínűleg a hétvégén vagy a jövő héten fog felkerülni a blogra. Hamarosan hozom a könyvajánlókat is, addig is kellemes nyarat mindenkinek és jó olvasást! ;)

 

 

Szólj hozzá