2016. okt 31.

Halloween Book Tag

írta: Hannee
Halloween Book Tag

Már idejét sem tudom pontosan, mikor volt utoljára könyves tag itt a blogon. Viszont itt a Halloween, és mivel a szokásos évszak eleji tagünk jól elmaradt (mindjárt itt a tél, szóval már nem is lenne aktuális a dolog), találtam egy klassz könyves taget Halloween-témában www.thesassygeek.wordpress.com oldalán, amit most én is ki fogok tölteni - és igyekeztem lefordítani a kérdéseket.

Képtalálat a következőre: „halloween”

1. Melyik a kedvenc ijesztő kötelező olvasmányod?

Nem szokásom konkrétan horrort vagy ijesztő sztorikat olvasnom, ha pedig mégis olyanra bukkannék, hát, nem olvasom újra - például minden Halloweenkor. Egyébként elég ijedős vagyok, és a könyv, amit nagyon ajánlanék a mostani időszakra, ráadásul vannak benne egészen ijesztő jelenetek, a Csitt, csitt. Valójában nem tudnék egy könyvet kiemelni, a sorozat minden részére érvényesek a fentebb leírtak.

Képtalálat a következőre: „csitt csitt”

(Forrás: Könyvzugoly)

2. Mutass egy ijesztő könyvborítót!

Hát, most el kellett gondolkodnom...

Képtalálat a következőre: „the nightmare affair”

3. Ha cukorka-gyűjtésre indulhatnál egy íróval, kivel mennél?

Valószínűleg Leiner Laurát választanám partnernek egy ilyen akcióba, mivel szörnyen jó humorérzéke van, és szívesen elbeszélgetnék vele, miközben házról házra járnánk édességet gyűjtve. Mondjuk jól kifaggatnám Nagy Márkról, Valaholról és a következő Bexiről... Muhaha!

Képtalálat a következőre: „leiner laura”

4. Ha be kellene öltöznöd Halloweenkor, melyik könyves szereplő bőrébe bújnál?

Huh, ez egy elgondolkodtató kérdés! Biztos vagyok benne, hogy valamelyik fantasy szereplőjévé sminkelném magam, talán egy tündérré A Végzet Ereklyéi-sorozatból, vagy vámpírrá... Konkrét szereplőt nem tudnék mondani...

Képtalálat a következőre: „gif shadowhunters”

(Forrás: Tumblr)

5. Melyik kitalált világban gyűjtenél halloween-i édességeket?

Azt hiszem, hogy a Roxfortban tölteném szívesen az ünnepeket, mert... Na jó, ezen nincs mit magyarázni, a Roxforti Halloweent mindenki szereti. :D

Képtalálat a következőre: „hagrid halloween”

(Forrás: Pinterest)

6. Melyik az a könyves gonosz, akivel nem szívesen futnál össze egy sötét utcán Halloweenkor?

Ez egyértelműen Rixon lenne a Csitt, csittből (már másodszorra jövök ezzel a sorozattal, ez egy jel, hogy el kell olvasnotok :D). SPOILER! Eléggé para, hogy az elején odáig voltam érte, és nagyon szerettem, aztán meg a következő részben mik ki nem derültek róla!?

Képtalálat a következőre: „csitt csitt gif”

(Forrás: We Heart It)

7. Inkább vérfarkasnak, vámpírnak, zombinak vagy árnyvadásznak öltöznél be?

Mivel egy árnyvadász jelmez nem olyan látványos és érdekes, mint bármelyik másik, ezért inkább zombi vagy vámpír lennék.

Képtalálat a következőre: „bella vámpír”

(Forrás: YouTube)

8. Melyik HP-nyalánkságot zsebelnéd be a legszívesebben?

Nos, a Weasley-termékek kivételével bármelyiket megkóstolnám. A csokibékának és a Bogoly Berti-fél mindenízű drazsénak örülnék a legjobban, bár a furcsa ízektől tartok kissé - bár a Jelly Beans mindenízű cukorkáktól semmi bajom nem lett, gyanítom, hogy Bogoly Berti sokkal durvább a nagybetűs Varázslóvilágban.

Képtalálat a következőre: „csokibéka”

(Forrás: moly.hu)

9. Melyik a kedvenc Halloween-i nyalánkságod? És hová rejtenéd, ha biztonságban akarnád tudni? (Válassz könyves helyszínt!)

Hazánkban nem igazán népszerű a Halloween és a csokigyűjtögetés, így szezonálisat nem tudnék kijelölni. Az biztos, hogy Narniába rejteném a zsákmányomat, akkor nem találnak rá egyhamar.

Képtalálat a következőre: „narnia”

(Forrás: The Chronicles of Narnia Wiki - Wikia)

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nos, összességében ennyi is lett volna ez a bejegyzés, jó pihenést mindenkinek! A héten több könyvértékelés is várható tőlem - többek között a Tükörlelkek és a Silber - mindkét esetben a második rész. Ó, és hogy beálljak én is a sorba, nem mellesleg rá vagyok kattanva mostanában, egy Suicide Squad-giffel szeretném zárni ezt a bejegyzést! ;)

Képtalálat a következőre: „suicide squad gif”

(Forrás: sg.style.yahoo.com)

 

Szólj hozzá