2016. aug 05.

Könyvszereplők frizura változtatásai ~ 2 éves szülihét

írta: Hannee
Könyvszereplők frizura változtatásai ~ 2 éves szülihét

A mai bejegyzés egy témakifejtősebb bejegyzés lesz, amelyben - mint már a címből is kiderült - a szereplők frizura változtatásairól fogok írni. A későbbiekben is tervezek ilyen típusú bejegyzéseket írni. Remélem, tetszeni fog nektek.

Nem tudom, kik a Leiner Laura fanok, és azt sem, hogy kik azok, akik tavasszal tűkön ülve várták a Nélküledet, a Bexi-sorozat negyedik részét. Én például közéjük tartoztam, és több bejegyzés is készült erről (ITT az első benyomásaimról, ITT a könyvről írt véleményemről, ITT pedig spoileres idézetekről olvashattok). Mielőtt megjelent volna a könyv, Laura posztolt egy két mondatos idézetet, amit a lenti képen olvashattok el.

No, és ez az idézet adta a mai bejegyzésünk témáját. Ugyanis változásokról, változtatásokról szól ez az idézet, és mivel női főhősről beszélünk, szerintem néhányunk fejében megfordult, hogy esetleg Bexi levágatja a haját. Hogy ez tényleg megtörtént-e, nem fogom elárulni. Olvassátok el a könyvet, és megtudjátok! ;)

A karakterek különböző okok miatt vágatják le a hajukat, illetve változtatják meg a frizurájukat. Most pár mondat SPOILER következik, ha nem akarsz róla tudomást szerezni, akkor a következő bekezdéstől folytasd. SzJG Reni azért szabadult meg hosszú tincseitől, mert számára egy korszak véget ért. Francine Oomen Hogyan éljük túl az első csókot? című könyvében Rose befesti a haját, mert menőbbnek akar tűnni, ám később mégis rájön, hogy nem igazán kedveli a hajszínét, ezért levágatja rövidre a haját. A Veled minden hely ragyogó Szupermárkás Ultraviolája (:D) frufrut vág magának, hogy elhunyt nővérére emlékezzen ezzel. Hannah, a Tizenhárom okom volt... főszereplője szintén levágatja a haját, hogy felfigyeljenek rá. És végül pedig Krisztián a Táncvarázsból, aki azért szabadul meg hosszú fürtjeitől, mert meleg volt - komolyra fordítva a szót, azért, mert az ő életében is lezárult egy korszak, illetve egy új kezdődött.

(Forrás: Pinterest)

Egy egy kötetes könyvnél nem annyira meghökkentő egy ilyen dolog, egy könyvsorozatnál annál is inkább, főleg amikor köteteken keresztül ugyanolyan az illető haja, ráadásul az a védjegye, és aztán egyszer csak hopp, megváltoztatja. A helyes férfi főszereplőknél a lányok ámulnak rajta, hogy hű, levágatta, hű most máshogyan hordja a haját. Amikor pedig egy női karakter megszabadul például a hosszú tincseitől, akkor pedig a legtöbbször pasi van a dologban.

Vannak, akiknek tetszenek ezek a frizura változtatások, és olyanok is vannak, akiknek annyira nem. Én azok táborához tartozom, akiknek tetszik ez a dolog, hiszen miért is ellenezzem? Ha hozzátartozik a cselekményhez, és nem csak valami sablonos fogásról van szó, akkor legyen. Amikor viszont érződik, hogy na, ez a hajvágás teljes mértékben sablonos, és igazából nem fontos eleme a cselekménynek, akkor már annyira nem vagyok oda érte.

(Forrás: gifsec.com)

Szólj hozzá