2016. nov 06.

Vasárnapi Hírözön #1.

írta: Hannee
Vasárnapi Hírözön #1.

Egy újabb sorozatot, vagy rovatot szeretnék indítani a blogomon, amely a Hétfői Hírözön címet kapta. Ezek a bejegyzések a híradást fogják szolgálni, és hétfőként lesz olvasható (nem ígérem minden hétfőre, de tervezem). Hogy miért van erre szükség? Egyrészt azért, mert mint a legtöbb blogger, én is szeretnélek titeket, a rendszeres olvasóimat aktuális és érdekes információkkal ellátni, viszont sokszor nincs arra időm, hogy egy-egy hírnek egy egész bejegyzést szenteljek, illetve nem is szeretném így csinálni. Másrészt pedig, ezek a posztjaim néha a blog életéről is fog szólni, hiszen tudjátok, mennyit szeretek rizsázni, ami egy könyvértékelésben nem állja meg a helyét. :D Ezért hetente (vagy ahogyan sikerül, de igyekszem minden héten) megjelenik itt a Vasárnapi Hírözön, ahol az írók és könyvek világáról olvashattok, és sokszor arról is, hogy mi folyik a blogon.

Képtalálat a következőre: „newspaper”

Megjelent Csendes Nóra könyve, a Zápor utca

Valószínűleg már ti is hallottatok az Aranymosásról, ami egy regénypályázat, ahol kezdő írók tehetségét fedezi fel a Könyvmolyképző Kiadó, ami szerintem egy tök klassz lehetőség! (Bővebb információért katt IDE.) Csendes Nóra, a most tizenkilenc éves lány tehetségére a IV. Aranymosáson figyeltek fel, majd két év után megjelent a Zápor utca című alkotása idén október végén. Rendkívül kíváncsi vagyok a történetre, nagyon érdekesnek bizonyult, valamint Csendes Nórát is szimpatikusnak találtam a Facebook-oldala és a vele készített interjú alapján. Remélem, hogy hamarosan a kezemben tarthatom a könyvét.

Emma Watson és a londoni metrók

Kedvelitek Emma Watsont? És szeretitek a londoni metrókat? Mert én mindkettőt nagyon szeretem, az egyetlen szívfájdalmam csak az, hogy nincs lehetőségem Londonban metrózni. :D A színésznőről egyébként már régebb óta köztudott, hogy alapított egy könyvklubbot, és nekik az a legújabb kezdeményezésük, hogy szándékosan vesztenek el könyveket a metrókon, hogy azokat más emberek megtalálják, majd örömüket leljék benne. Emma Watson mindegyik könyvben hagyott egy rövid üzenetet, melyben arra szólítja fel az olvasókat, hogy a könyv elolvasása után vigyék vissza az olvasmányt a szerelvényekre, és hagyják el ők is szándékosan, hogy más is megtalálhassa. Közel száz példányt hagytak a szerelvényeken, mellyel a színésznő a feminizmust szeretné terjeszteni. Szóval ha te éppen Londonban vagy és még metrózol is, akkor járj nyitott szemmel! ;)

Forrás: http://www.unikornis.hu

Képtalálat a következőre: „emma watson könyveket hagy el”

Nyírd ki ezt a naplót minden körülmények között!

A Nyírd ki ezt a naplót! címet viselő "foglalkoztató könyvről" még fogunk beszélni ebben a bejegyzésben, most viszont egy teljesen más oldaláról fogjuk megvilágítani ezt a témát. Hiszen a naplónak már több része is megjelent: kinyírhatod csajosan, mindenhol, elfér a zsebedben, viheted magaddal a buszra, kimoshatod... Egyre több könyvecske jelenik meg, melyekben közel hasonló feladatok vannak, mégis vannak különbségek. Rengeteg YouTuber, blogger és vlogger kitöltötte már a naplót - voltak, akik szó szerint és voltak, akik kreatívan. Keri Smith könyve eléggé megosztó véleményeket vonzott, sokaknak mániájává vált a könyv, sokan pedig ellenezték a könyvbántalmazást. Tulajdonképpen mindenkinek igaza van, viszont pont ez az a könyv, amit nem szabad komolyan venni. A szórakozást szolgálja, és semmi többet. Nem az a lényeg, hogy a maximumra törekedj, hiszen ez egy napló, a TE naplód. PLUSZ POÉN: A héten megnéztem a Harry Potter és a Titkok Kamráját, melyben Harry beledöfi a baziliszkusz fogát Tom Denem naplójába. Khm, Harry már akkor is tudta, hogyan kell kinyírni a naplót. :D

Képtalálat a következőre: „harry potter tom denem naplója”

(Forrás: Roxfort: a mágia magas iskolája! - eOldal.hu)

Ami a blogot illeti:

Eléggé nagy változtatásokat tervezek, amikről egyenlőre még nem szeretnék beszélni, annyi biztos, hogy a könyvértékelésekkel lesz kapcsolatos. (Így a hétre ígért két értékelés jövőhétre tolódik.) Tervezek egy Nyírd ki ezt a naplót! című posztot is készíteni, ugye egyet már felraktam, csakhogy valamiért nem látszódnak a feltöltött rajzok, így meg ugye nem sok értelme van a dolognak. :D A lényeg, hogy már dolgozok az ügyön, és hamarosan megmutatom az eddigi összes rajzomat, amit a naplóba készítettem.

konyvespolc.jpg

 

Szólj hozzá